Ambasadorius
Skelbimai
Naudingos nuorodos
Vertinimas ir stebėsena
Dažniai užduodami klausimai

 

Dažniai užduodami klausimai


  1. Ar moterys prašnčios išduoti vizą turėtų pridėti nuotrauką su galvos apdangalu ?

Ne, nėra tokių reikalavimų.

  1. Norėdamas gauti vizą galima kreiptis tiesoginiai į Ambadsada be išankstinio vizos leidimo iš kelionių agentūros?

Ne, irano vizai gauti pirmiausia reikia kreiptis į turizmo agentūrą (lietuvių, Irano), kad gautų vizos leidimą. Asmuo, kuris kreipiasi dėl vizos, tik gavusi leidimo numerį ir Ambasados leidimo gavimo patvirtinimo, gali pateikti reikalaujamus dokumentus į Ambasados Vizos Skyrių.

 

  1. Ar galima gauti vizą Irano oro uostuose ?

Taip, bet tai nerekomenduojama. Reikia turėti šitous dokumentus, kad gautų vizą oro uoste: pasas (paso galiojimo laikas ne mažiau kaip 6 mėn. po vizos galiojimo pabaigos), lėktuvo bilieto rezervacijos kopija, viešbučio rezervacija, kelionių draudimą. Žurnalistai negali gauti vizos oro uoste.

 

  1. Ar viza gali būti pratęsta Irane?

Tai priklauso nuo vizos tipo. Pavyzdžiui įėjimo vizos (entry) pratęsimas yra galimas, tačiau kitų vizų atvejais reikia pateikti įtikinamų argumentų, kad gautų vizos pratęsimą.

 

  1. Ar žurnalistai gali aplankyti Iraną turizmo tikslai?

Taip, bet šiu atveju jie turi susikontaktuoti su Ambasada ir užpildyti specialų formuliarą žurnalistams (arba užpildyti šį formuliarą Ambasados svetainėje irsiųsti elektroniniu paštu).

 

  1. Kokie yra nurodymai ir reikalavimai žurnalistų veiklai (po žurnalistų vizos gavimo)?

Norėdami gauti atsakymą į šį klausymą prašome perskaityti informaciją Ambasados svetajnėje, Konsulato skyriuje - Viza - Žurnalisto Viza.

 

  1. Kiek dienų reikia laukti vizos išdavimui (tik gavus vizos leidimą ir pateikus reikalaujamus dokumentus) ?

Apie 7-8 dienas. Jeigu reikia guati ankščiau vizą, galima kreiptis dėl vizos išdavimo procedūros pagretinimą, mokėdamas vizos mokėstį, padidintas 50%. Šiu atveju viza bus išduota maksimaliai per dvi dienas (reikia užmokėti mokėstį į Ambasados banko sąskaitą - Nordea Bankas)

Bendra informacija:

● anketiniai duomenys: vardas, pavardė, gyvenamosios vietos adresas, darbovietė, jos adresas, pareigos;

● papildomai mergautinė pavardė, tėvo vardas, pavardė. Privaloma nurodyti adresą, kur bus gyvenama Irane;

● viza galioja 3 mėnesius, bet šalyje galima viešėti iki 30 dienų.

 

 

Svetainė | Galerija | Tinklalapis | kalendorius | elektroninė viza | Kontaktinė informacija | Susisiekite su mumis | paieška